"NASIL?"ın gücü;

Kuruluşların Mükemmellik yolculuklarında elde ettikleri bazen başarısızlık bile olsa, bunun nedenini açıklayabiliyorlar ise süreci tekrar kontrol altına almaları mümkün olacaktır. Benzer şekilde, eğer kuruluşlar elde ettikleri başarının da NASIL gerçekleştiğini açıklayamazlar ise, başarıyı sürdürülebilir kılmak mümkün olmayacaktır.

EFQM modeli de, tanımladığı enablers (gerçekleştirici) kriterleri ile results (sonuç) kriterlerinin sürdürülebilirliğine işaret etmektedir.

Ripple Solutions olarak, EFQM Modeli ile  sürdürülebilir değer yaratma yolunda hangi noktada olduğunuzu ölçerek kuruluşunuzun başarılı olmasına yardım etmeyi amaçlamaktayız. Kuruluşlar için dinamik ve uzun soluklu bir dönüşüm yolculuğuna kılavuzluk eden model; bünyesinde yer alan 8 temel kavram, 9 kriter ve RADAR yaklaşımı ayrıca sahip olduğu teknik ve kavramsal terimlerden dolayı kendine özgü bir dile sahiptir. Avrupa Kalite Vakfı tarafından önerilen EFQM Mükemmellik Modeli, kurumsallaşma sürecindeki kuruluşlar için uluslararası arenada kabul görmüş bir yönetim yaklaşımıdır. Kuruluşların Birleşmiş Milletlerin hedeflerini desteklemede rol oynayabileceğinin bilincindedir ve bu hedefler de EFQM Modelinin  en yeni sürümünü şekillendirmeye yardımcı olmuştur.

Modelin vurguladığı önemli hususlar;

•    Müşterinin önceliği
•    Uzun vadeli, paydaş odaklı bir bakış açısı edinilmesi gerekliliği 
•    Bir kurumun bir şeyi neden yaptığı, nasıl yaptığı ve aksiyonlarının sonucu olarak neye ulaştığı arasındaki neden-sonuç ilişkisinin anlaşılmasıdır.



NEDEN TERCİH EDİLMELİDİR?

 

 

EFQM KURUMSAL DÖNÜŞÜM DANIŞMANLIĞI KURULUŞUNUZA NE SAĞLAR?

 

 

 


Detaylı bilgi için tıklayınız